Užas u Baranji: Pred djetetom punio pušku i prijetio supruzi, kasnije je pucao po policiji

Strava u Baranji, 51-godišnji muškarac pijan je iz svog dvorišta ispucao više rafala, pucao je prema policiji i okolnim kućama. Pokušao je pobjeći, ali ga je policija ulovila i u kući pronašla pozamašan arsenal oružja.

– Ta osoba, ova konkretno privedena, je istaknula da je bio sudionik prethodnog rata i da mu je ostalo ovo oružje što je kod njega pronađeno iz tog razdoblja. Znate da je kod njega pronađena automatska puška vojna, M-48 vojna puška, streljivo za pištolj ‘tetejac’, kojim je prijetio supruzi, velika količina streljiva za sva tri oružja duga i kratka, te jedna ručna bomba – rekao je Miroslav Rožac iz Županijskog suda u Osijeku, prenosi Dnevnik.hr.

Supruga i dijete godinama su živjeli u strahu. Zlostavljao ih je i prijetio im. Tužiteljstvo tvrdi kako je na dan pucnjave pred djetetom punio pušku i govorio kako će ubiti suprugu. Sumnjiče ga za ukupno šest kaznenih djela.

– Radi se o kaznenim djelima prijetnje, nasilja u obitelji prema bivšoj supruzi i djetetu, povredi djetetovih prava, dakle radi se o djelima koja se protežu niz godina – rekao je Rožac.

U policijskoj evidenciji navodi se kako nije prethodno kažnjavan, a nakon rata je, doznaje se, aboliran što ne znači da ranije već nije za nešto odgovarao, kaže Rožac.

Centar za socijalnu skrb kaže kako nema prijava, a tvrdi to i ministar Josip Aladrović.

– U ovom slučaju se radi o slučaju koji nije bio prijavljen Centru za socijalnu skrb, odnosno bilo je pitanje brakorazvodne parnice, ali ne samog predmeta nasilja, odnosno ne po temi nasilja u obitelji – rekao je Aladrović.

Nasilnik iz Baranje ostaje u istražnom pritvoru zbog straha od ponavljanja djela.

Leave a Reply

Your email address will not be published.