Barcelona, Šerif i svi mogući Dinamovi protivnici na proljeće

Dinamo je treći put u četiri godine izborio europsko proljeće. Eto, vrlo brzo smo došli do toga da i taj rezultat… ono, nije baš nešto. Ni u svlačionici ni na tribinama nitko nije slavio. Iako je to Dinamo čekao 50 godina, a ostali hrvatski klubovi nažalost još uvijek su miljama udaljeni od takvog rezultata.

Kolo je do kraja Europske lige i Dinamo može završiti na drugom ili trećem mjestu. Drugo vodi u šesnaestinu finala Europske lige, treće u istu fazu Konferencijske lige.

Posljednje se kolo igra 9. prosinca, a 13. prosinca ždrijeb je šesnaestine finala. Koja se, pak, igra 17. i 24. veljače 2022.

Na koga može Dinamo u Europskoj ligi?

Format natjecanja malo se promijenio pa pobjednici skupina idu izravno u osminu finala, a kao drugi u skupini, “plavi” bi bili nositelji u ždrijebu. No, to im znači vrlo malo. Konkretno: uzvratnu utakmicu u Maksimiru.

Ali Dinamov će suparnik biti netko od trećeplasiranih iz Lige prvaka! Tako je, naime, Uefa odredila, da se za mjesto u osmini finala u svojevrsnom playoffu bore klubovi koji su ispali iz Lige prvaka protiv drugih iz skupina Europske lige.

Dakle, kolo prije kraja natjecanja po skupinama, Dinamovi su potencijalni suparnici:

Na koga može Dinamo u Konferencijskoj ligi?

Ako, dakle, završi treći, Dinamo će u šesnaestinu finala premijernog Uefinog natjecanja. Gdje će, po modelu višeg ranga, treći iz skupina Europske lige igrati protiv osam drugih iz skupina Konferencijske lige. Prva bi se utakmica igrala u Zagrebu.

Dinamovi su potencijalni suparnici:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *