Vozili smo: obiteljski crossover na struju plijeni pozornost smjelim izgledom, većim dimenzijama i najsuvremenijom tehnologijom

Kijin obiteljski crossover na struju, model EV6, stigao je i na hrvatsko tržište s početnom cijenom od 409.900 kuna, pri čemu korejski proizvođač daje popust od čak 80.000, odnosno 89.000 kuna ako se plaća gotovinom ili putem financijskog leasinga dok ne dođu državni poticaji. Riječ je o potpuno novome modelu koji će se na tržištu izravno uhvatiti u klinč s električnim konkurentima, poput Nissan Ariyae, Škode Enyaq, Ford Mustanga Mach-e i Volkswagena ID.4. U ponudi je smješten iznad drugog Kijina električnog SUV-a, e-Niro. Od njega košta puno više, ali zato plijeni pozornost smjelim izgledom, većim dimenzijama i najsuvremenijom tehnologijom.

Postoje dvije stvari koje ističu EV6 pored alternativa slične cijene. Prvi je njegova impresivna maksimalna brzina punjenja od 350 kW. Ako možete pronaći punjač koji to može isporučiti, to znači da može dodati domet od 100 kilometara za svega nešto više od četiri minute. To se već zove brzina i upotrebljivost. Druga pametna značajka je ono što se naziva sustav vehicle-to-load (V2L). Jednostavno rečeno, to znači da automobil može napajati kućanske potrepštine, kao što su kuhalo za vodu ili mikrovalna pećnica, ili iz svog priključka za punjenje čak puniti drugi EV. To može biti vrlo korisno u slučaju nestanka struje ili u vikendici.

Kod pogona se nudi nekoliko električnih konfiguracija, kao i baterije standardnog (58 kWh) i dugog dometa (77,4 kWh). Uz obje baterije je dostupan i pogon na stražnje ili sva četiri kotača, odnosno s jednim ili dva elektromotora. Kad je ispod podnice baterija od 58,0 kWh, verzija sa stražnjim pogonom razvija 175 KS i 350 Nm, uz doseg do 394 km. Jači model ima na raspolaganju 235 KS i 605 Nm, te može prijeći 371 km s jednim punjenjem baterije. Uz bateriju od 77,4 kWh dolazi više snage, ali i jednaki moment; stražnji pogon razvija 229 KS i 350 Nm, a pogon na sve kotače 325 KS i 605 Nm.

Doseg im je 528, odnosno 480 kilometara. Verzije sa slabijom baterijom mogu koristiti brze punjače do 180 kW, s jačom standardno imaju punjenje od 400/800 volti, s kojim na brzim punjačima od 350 kW dobiju 100 kilometara dosega za samo 4,5 minuta. Za 10 do 80 posto napunjenosti treba 18 minuta. Tu je i rekuperacija energije i mogućnost određivanja njezine jačine, putem polugica na upravljaču. Prava električna poslastica tek će uslijediti. EV6 GT doći će isključivo uz snažniju bateriju, a s 585 KS i 740 Nm; do stotke ubrza za 3,5 sekundi i pojuri do brzine od 260 km/h. Dodatni sportski elementi verzije GT, među ostalim, bit će 21-inčni aluminijski naplatci, profilirana sportska sjedala i prilagodljivi ovjes.

Osebujno lice obiteljskog crossovera, široki bokovi i kosi krov daju mu originalnost, dok ga zakrivljena svjetlosna traka oko stražnjeg kraja čini vrlo sličnim Aston Martinu DBX. Interijer nije toliko dramatičan za sjedenje kao što je eksterijer za gledanje, ali je moderan i uredno dizajniran. Dvostruki 12,3-inčni zasloni dominiraju nadzornom pločom, izgledaju otmjeno, ali su i prilično jednostavni za upravljanje. Sama ploča također ima lijepe teksture i ambijentalno osvjetljenje, dok uredan dizajn središnje konzole čini ovaj izgled i osjećaj zanimljivijim od unutrašnjosti većine konkurenata.

Prostran je – sprijeda ima puno mjesta, dok putnici straga imaju dovoljno prostora za noge, a pod je potpuno ravan, tako da odrasla osoba može koristiti srednje sjedalo bez previše prigovora. Prtljažnik s 520 litara nije velik kao kod Škode Enyaq, ali ne može se reći ni da je skučen. Kao i Tesla, ima i sprijeda mali prtljažnik, od 52 litre, odnosno 20 litara kod AWD verzije. U vožnji, bez obzira na snagu, treba imati na umu da je automobil s dva putnika težak oko dvije tone. Unatoč tome nudi snažne performanse, zajedno s pristojno izravnim upravljanjem, u što smo se mogli uvjeriti na kratkim probnim vožnjama. Karoserija je dosta stabilna u zavojima, pa vožnja nije tako meka kao kod nekih drugih električnih konkurenata.

Paketi opreme su Air, Water i GT-Line. Cjenik počinje s modelom EV6 Air 58 kWh, koji bez popusta košta 409.900 kuna, dok se verzije s baterijom od 74,4 kWh kreću od 559.999 kuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.