Ovo je krvnik iz Norveške koji je ubio petero ljudi: Lani je dobio zabranu prilaska roditeljima

Espen Andersen Brathen ekstremist je koji je izveo napad lukom i strijelom u Norveškoj uslijed čega je ubio petero, a ranio još dvoje ljudi, javljaju norveški mediji.

Kako javlja Aftenposten, policijska sigurnosna služba vjeruje da se radi o terorističkom činu. Krvavi napad Brathen je izveo nedaleko svoje kuće iz djetinjstva u Kongsbergu, a policiji je sve priznao.

Brathen je danski državljanin, ali u norveškom gradu Kongsbergu živio je gotovo cijeli život. Policiji je bio otprije poznat, između ostalog, i zbog incidenta s vlastitim roditeljima u svibnju prošle godine kada im je prijetio u njihovom domu i odbijao izaći. Prije nego što je tada napustio dom roditelja ostavio je pištolj na kauču. Zbog toga je zaradio sudsku zabranu prilaska roditeljima. Ranije je osuđivan i zbog provale te posjedovanja marihuane.

Podsjetimo, policija je ranije danas potvrdila da je napadač prešao na islam te da su kod njega identificirali znakove radikalizacije, a naknadno se doznalo da je to povezano sa zabrinjavajućom snimkom koju je objavio 2017. na društvenim mrežama.

– Ja sam glasnik. Dolazim s upozorenjem. Je li ovo zaista ono što želite? Za sve koji se žele iskupiti, došlo je vrijeme – poručio je u snimci u kojoj je svjedočio da je postao musliman.

Susjedi napadača tvrde da je policija nekoliko puta upadala u njegovu kuću. Jedan susjed je rekao i da je više puta vidio da je Brathen u vrtu trenirao borilačke vještine s napadačkim oružjem.
U napadu u Kongsbergu ubijeno pet osoba


UBIO PETERO LJUDI
Novi detalji o Dancu koji je napravio pokolj u Norveškoj: ‘Prešao je na islam i bio poznat policiji’


Man kills several people in Norway in bow and arrow attacks, in Kongsberg


NAPAD LUKOM I STRIJELOM
U Norveškoj petero ubijenih, još dvoje ozlijeđeno. Napadač je 37-godišnji Danac


Man kills several people in Norway in bow and arrow attacks, in Kongsberg


NAPADAČ UHVAĆEN
Napad lukom i strijelom u Norveškoj: Najmanje četvero osoba ubijenoLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *