Mlada lija mu ušetala u kuću: ‘Prvo se bojala, a onda smo se igrali. Kasnije se opet vratila’

Bila je još mlada, priča nam čitatelj koji je lisicu snimio u svojoj kući podno Sljemena. 

– Prvo se bojala, ali brzo se smirila i došla mi na ruku – prepričava nam, govoreći da je imao otvorena vrata pa je na taj način i ušla.

– Nisam je trebao ni dozivati da je primim, valjda je bila zbunjena gdje je došla jer je još beba – dodaje.

– Gošća mi je bila nekih pola sata do 45 minuta, malo smo se igrali, a onda sam je pustio u šumu – kaže čitatelj, dodajući da se isti dan opet vratila.

– Pretpostavljam da su joj lovci ubili majku pa je tražila hranu. Rekao bih da nije bila starija od dva mjeseca. Vjerojatno je bila gladna – zaključuje, kazavši da je lisica nakon drugog posjeta odmah sama pobjegla.

Iako u podsljemenskoj zoni gdje živi ima raznih životinja, od veprova i jazavaca do lisica, čitatelj nam govori da mu je ovo prvi put da je imao ‘takvu’ gošću. Tijekom njenog boravka nitko drugi nije bio kod kuće.

– Reagirao sam najnormalnije kao i svaki ljubitelj životinja – zaključuje čitatelj, koji je gošću iz šume dobio prije dva tjedna.

Lisice su sve češća pojava na zagrebačkom području, a prošlog tjedna jedna je viđena kod Esplanade blizu Glavnog kolodvora. Tadašnji čitatelj koji ju je snimio nazvao ju je ‘fensi’ lisicom, a da ih se ne treba bojati, složio se i ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta, Damir Skok.

– Ne treba se bojati ni brinuti, one smo traže hranu. Vrlo su korisne jer hvataju glodavce – kaže Skok.

– Nije čudno da vidimo lisicu u gradu, ima ih u svim gradovima. Ne treba se brinuti, one su dobre jer hvataju glodavce. Ovo je normalno ponašanje, izlaze noću i traže hranu – dodaje Skok. 

POGLEDAJTE VIDEO

Ipak, našem čitatelju lisica je odlučila ‘pokucati’ na vrata usred bijela dana, tako da je ovaj slučaj samo dokaz da će ove male životinje pokušati sve, ne bi li preživjele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *