Pokopan Duda Ivković: Lijes mu nosili Dino Rađa, Zdovc i Divac

Koliko je legendarni srpski trener Dušan ‘Duda’ Ivković bio utjecajan govori samo da su mu lijes nosili košarkaši iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Na posljednje počivalište ispratilo ga je mnoštvo ljudi, a do autobomila koji je Dudin lijes vozio do groba odnijeli su ga Dino Rađa, Jure Zdovc, Vlade Divac, Željko Obradović, Žarko Paspalj i Predrag Danilović.

Na sprovodu na Novom groblju u Beogradu je bilo mnoštvo bivših košarkaša, kao i okupljenih ljudi koji su posljednji put došli pozdraviti velikog trenera. Video s posljednjeg ispraćaja možete pogledati OVDJE.

Ivković je u Radničkom i započeo trenersku karijeru koja se pretvorila u jednu od najvećih na ovim prostorima. Najveće je uspjehe ostvario s reprezentacijom Jugoslavije s kojom je tri puta bio europski prvak u Zagrebu 1989., Rimu 1991. i Ateni 1995., a 1990. i svjetski prvak u Argentini.

Dva je puta osvajao Euroligu s Olympiacosom, a uz grčki klub te Radnički trenirao je Anadolu Efes, PAOK, AEK, CSKA, Šibenku, Partizan, Aris, Panionios, Vojvodinu i Dinamo Moskvu. Uzimao je trofeje u Kupu Radivoja Koraća, Kupu Raymonda Saporte, ULEB kupu, osvajao prvenstva i kupove Jugoslavije, Grčke i Rusije… Trenersku karijeru okončao je 2016. godine.

Podsjetimo, bivši izbornik reprezentacije Jugoslavije i Srbije borio se s vodom u plućima i herpesom, što je bilo kobno za njegovo zdravlje. Duško Vujošević, njegov kolega, otkrio je, pak, da mu je zdravstvene probleme prouzročila i njegova velika strast – uzgajanje golubova.

– Znao sam da ima nekih problema, da je dobio infekciju od golubova, koji su bili njegova velika strast, znam i da je imao problema s herpesom. Makar, nikada ne znaš što sutra nosi tebi. To je demon zvani sutra – rekao je Vujošević za TV Prva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *