Penava objavio kandidaturu za šefa Domovinskog pokreta

Tema ove konferencije je na tragu jučerašnje objave DP-a da sam postao član DP-a. Kao što sam komunicirao od prije ljeta, kada ste vršili pritisak i iskazivali interes za budućim koracima, još ne mogu do kraja govoriti o tome, ali ono o čemu mogu govoriti je moj ulazak u DP, rekao je vukovarski gradonačelnik i novi član Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Penava kaže kako to nije samo njegova odluka već se radi o cijelom timu ljudi koji stoji iza njega i koji godinama ostvaruje dobre rezultate.

– Siguran sam da ovim učlanjenjem i danima i godinama koji su pred nama ćemo živjeti i svojim stilom življenja pokazivati koje su vrijednosti za koje se zalažemo – poručio je Penava.

Potvrdio je da želi biti šef Domovinskog pokreta, ali i kako bi volio da bude više kandidata.

– DP se pokazao kroz vrijeme. Odjednom su prepoznati u medijima, čak i od vodećih dužnosnika, kao stranka koja je ostvarila veliki uspjeh na parlametarnim izborima. Bez daljnjega, DP ima potrebnu esenciju, strukturu, sve smo to promatrali i na kraju donijeli ovu odluku. Bilo bi suludo praviti se da je DP neokrznut svim događajima koji su pretodili ovom današnjem – rekao je Penava.

Kako neslužbeno doznaje N1, Izborni sabor DP-a, na kojemu će biti biran predsjednik stranke, održat će se za dvadesetak dana u Petrinji kao podrška stradalima u potresu.

Očekuje se kako će Penava tada biti jedini ozbiljni kandidat za čelnu funkciju u toj stranci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *