Krenula spašavati mačku sa visokog stabla, pa su ih na kraju obje spašavali vatrogasci

– Skidali smo najprije ženu, a potom i njezinu mačku koja je zapela na visokom stablu u starom gradu u Rovinju. Žena nije mogla sama sići s desetak metara visine pa smo kao vatrogasci pozvani “upomoć” – kazao je zapovjednik rovinjskih vatrogasaca, Evilijano Gašpić.

Dodao je da vatrogasci, uz svoju primarnu djelatnost nerijetko skidaju i mačke sa stabla pa, kao u ovom slučaju, i njihove vlasnike. Vlasnica je, doznali smo, u Rovinju najprije sama pokušala skinuti svog ljubimca, ali na kraju su intervenirali vatrogasci koji su ih spasili oboje.

– Na stablo su se popela dvojica naših vatrogasaca koji su skinuli ženu sa stabla, a potom su se vratili i po mačku. Sve je prošlo u najboljem redu. Zahvalna je vlasnica, a i maca koja je jedva čekala ići kući – rekli su vatrogasci. 

Podsjetimo, rovinjski vatrogasci objavili su u ponedjeljak navečer fotografije s intervencije. U opisu su samo kratko objasnili kako su na teren izašli kako bi s visokog čempresa spustili mačku, ali i njezinu vlasnicu. 

Prema fotografijama koje su objavili, može se vidjeti kako je čempres na koji se mačka popela prilično visok. Vlasnica je vjerojatno mislila kako će do svoje mačke moći sama, no taj zadatak su na kraju večeri ipak odradili vatrogasci. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *